La ce te ajuta experienta in publicitate

Rasfoind brosurile din holul monumental al hotelului de cinci stele in care stateam, mi-au cazut ochii pe urmatorul anunt publicitar:

“Hei, turistule! Esti in Siem Reap si te-ai saturat de temple?
Atunci viziteaza unul din satele plutitoare de pe lacul Tonle Sap! Sa vezi si tu cum traieste cambodgianul pescar lacustru ca acum cinci sute de ani, cum poarta el portul traditional khmer si cum totul e ca pe vremuri. Eventual poti sa iti pui si un coif in cap si sa le proclami “I discovered you!”
Tot ce trebuie sa faci e sa iti iei un tuk-tuk si sa te indrepti spre satele acestea. Pe drum te opresti si la bariera pusa in mijlocul campului fara nici un sens si platesti acolo douaj de dolari de caciula, doar ca sa treci mai departe. Nu-ti face griji, e taxa de intrare la satele cu pricina.
Cat timp mai iei tu o barca la suprapret, noi dam de stire ca vii, ca sa poata si satenii sa isi dea blugii si tricourile jos si sa isi ia fisherman pants-ii pe ei. Asa, ca sa fie autentic si frumos.
Apoi cand ajungi acolo, cumpara si tu vreo chinezarie de la pescari, ca de fapt ei cu asta se ocupa.
Si apropo, din aia douaj de dolari pe care i-ai dat ca sa intri aici nu le dam nimic satenilor, ca ei oricum nu stiu ce sa faca cu banii.”

M-am consultat si cu Despina. Si, pentru ca avem ceva ani de experienta in publicitate, am cazut de acord ca textul, pe langa faptul ca e foarte lung si nu are headline, e mega prost scris. Nici nu reies calumea beneficiile. Care e whats-in-it-for-me-ul? O fi si copy-ul vreun junior, dar nici clientul nu stie ce vrea.

Asa ca am aruncat brosura la gunoi si am hotarat sa nu mergem.

2 thoughts on “La ce te ajuta experienta in publicitate

  1. nu mai postati nimic? 😦 as vrea sa citesc si despre restul calatoriei, cand v-ati intors, care a fost bugetul, concluzii, etc!!! i’m waiting…

    Like

  2. Unde ati disparut, oameni buni? Mai sunteti in viata? V-ati intalnit cu diCaprio si v-ati retras din viata publica?

    Like

Leave a comment